اکتشاف منابع آب زیرزمینی (آب یابی) توسط روش ژئوالکتریک در منطقه باغشن خراسان رضوی

در این بررسی تعداد ۴ سونداژ جهت شناسایی ابعاد و جنس لایه آبدار و اکتشاف بهترین محل جهت حفر چاه در منطقه باغشن نیشابور با آرایه شلومبرژه توسط دستگاه ABEM ساخت کشور سوئد تا عمق ۲۳۰ متری برداشت شده است که شرح همه سونداژها و نقشه­ ها بصورت خلاصه در ادامه آورده شده است.

اکتشاف منابع آب زیرزمینی توسط روش ژئوالکتریک در استان خراسان رضوی
اکتشاف منابع آب زیرزمینی توسط روش ژئوالکتریک در استان خراسان رضوی

 

۱- اهمیت و ویژگی آرایه شلومبرژه در اکتشاف آب زیرزمینی:

آرايه شلومبرژه به­ طور سنتي از رايج­ترين آرايه­ هاي استفاده شونده در بررسي سونداژهاي مقاومت­ ويژه است. اين آرایه براي فواصل الکترودهای جریانی كوچك به ساختارهاي افقي حساس است و براي  فواصل الکترودهای جریانی بزرگ به ساختارهاي قائم حساس است. در مناطقي كه هر دو نوع ساختار زمين شناسي افقي و عمودي پيش­بيني مي­شوند، اين آرايه در مقايسه با آرايه ونر و دوقطبي- دوقطبي بهتر است.

۲- تفسیر سونداژS1:

داده­های برداشت صحرایی در دو نرم افزار RES1DINV-IPI2WIN به طور جداگانه در محل این سونداژ مدل­سازی شد. در خروجی مدل­سازی در نرم افزار RES1DINV یک لایه آبدار با آبدهی ضعیف رو به متوسط در فاصله عمقی ۹۰ متری تا ۱۳۵ متری مشاهده می شود. در خروجی مدل­سازی در نرم افزار IPI2WIN لایه آبدار با آبدهی ضعیف رو به متوسط در فاصله عمقی ۶۰ متری تا ۱۲۵ متری دیده می­شود. در خروجی مدل­سازی در نرم افزار IPI2WIN در عمق ۲۱۵ متری به لایه­ های رسی برخورد می­کند. با توجه به خروجی دو نرم افزار وجود یک لایه آبدار با آبدهی ضعیف رو به متوسط در فاصله عمقی ۹۰ متری تا ۱۲۵ متری قطعی است.

سونداژ الکتریکی قائم شماره1 جهت اکتشاف آب
سونداژ الکتریکی قائم شماره۱ جهت اکتشاف آب

شرکت زمین ساخت پویان زمان ارائه دهنده خدمات اکتشاف منابع آب زیرزمینی(آب یابی) توسط دستگاه های مدرن ژئوفیزیک در سراسر ایران بخصوص استان های خراسان رضوی، خراسان جنوبی، خراسان شمالی،یزد، سیستان و بلوچستان، البرز و هرمزگان می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست